Η Εθνική Μνήμη και το χρέος μας να τιμούμε τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας δεν σταματά με μια επιδημία. Ανήμερα της 1ης Απριλίου, εκατοντάδες ΕΛΑΜίτες από όλη την Κύπρο, μετά από πρωτοβουλία της Τ.Ο. Τροόδους, πραγματοποίησαν μια γιγαντιαία αυτοκινητοπομπή προς την ηρωομάνα Πιτσιλιά, διασχίζοντας τις κεντρικότερες ορεινές αρτηρίες των Επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.

Στη Λευκωσία, η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στα κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, ενώ ακολούθως η μηχανοκίνητη πορεία του Κινήματος πέρασε από σειρά κοινοτήτων της Κύπρου, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στα μνημεία των ηρώων στη διαδρομή.

Στη Κυπερούντα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τόσο από τη Λεμεσό, αλλά και τη Λευκωσία ενώθηκαν, με κατεύθυνση τον Αγρό, όπου πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών και τρισάγιο για όσους θυσιάστηκαν στον αγώνα της ΕΟΚΑ για την Λευτεριά της Κύπρου και την ένωση με την Ελλάδα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο με φάρο και οδηγό τους αγώνες της θρυλικής ΕΟΚΑ πορεύεται στον ανηφορικό δρόμο που μας δίδαξαν, με μοναδικό στόχο τη Λευτεριά της Κύπρου, μακριά από ανθελληνικές λύσης ομοσπονδίας, που οδηγούν τη πατρίδα μας στη τουρκοποίηση.