Η Κύπρος έχοντας ιστορία που χρονολογείται πέραν των 10000 χρόνων δικαίως βρίσκεται ανάμεσα στα πιο ιστορικά νησιά παγκοσμίως. Πολλά μνημεία της συμπεριλαμβάνονται κάτω από την εποπτεία της UNESCO.

H Κύπρος η γενέτειρα της Θεάς Αφροδίτης και του Άδωνη, είχε σημαντικό ρόλο στην Ελληνική μυθολογία. Πολλά μνημεία από την τότε εποχή δείχνουν τον ελληνικό χαρακτήρα του νησιού.

Οι βασιλείς Κινύρας, Τεύκρος και Πυγμαλίωνας άφησαν πίσω τους μνημεία ανεκτίμητης Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τον τόπο μας αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας. Ένα νησί που πολλοί το ζήλεψαν λόγο της ιδιαίτερης γεωγραφικής του θέσης, ένα νησί που πολλοί ακόμα το ζηλεύουν.

Στην πάροδο όλων αυτών των χρόνων πέρασαν πολλοί κατακτητές αφήνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους στίγμα στα χώματα αυτής της πατρίδας.

Ασσύριοι, Αιγύπτιοι, Πέρσες, Φοίνικες, Αινετοί, Φράγκοι, Οθωμανοί και πολλοί άλλοι πέρασαν ως κατακτητές αυτού του νησιού αφήνοντας πίσω τους ο κάθε ένας ξεχωριστά την σφραγίδα του δικού τους πολιτισμού, έτσι η Κύπρος μετατράπηκε σε ένα τεράστιο και ανεκτίμητο θησαυρό, πολιτιστικής κληρονομιάς. Η Κύπρος ως κάτοχος πολύτιμων θησαυρών του παρελθόντος, στοχοποιείται στα μάτια εχθρών της, που θέλουν να ξεριζώσουν τα σύμβολα, την εικονογραφία, και τις παραδόσεις της εκ καταβολής αιώνων.

Όσοι κατακτητές και αν έχουν περάσει κανείς δεν κατάφερε να ξεριζώσει τον ελληνικό χαρακτήρα αυτού του τόπου. Η Κύπρος σύμφωνα με τοποθετήσεις πολλών ξένων ερευνητών, αποτελεί «τεράστιο μνημείο», ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής κουλτούρας. Οι βάρβαροι εισβολείς στο κατεχόμενο μέρος της πατρίδας μας λεηλατούν καθημερινά ότι θυμίζει Ελλάδα, ότι έχει σχέση με τον Χριστιανισμό αφού σήμερα η μόνη τους έγνοια είναι η εξαφάνιση του πανταχού Ελληνορθόδοξου λαού!

Από την Σαλαμίνα στην Αμμόχωστο, στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στο βουνό του Πενταδακτύλου και μέχρι την άλλη άκρη του νησιού που βρίσκεται από την κατοχή του βάρβαρου Αττίλα, Εκκλησίες, Αρχαία Ιστορικά Μνημεία και τάφοι των προγόνων μας ποθούν αέρα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Κύπριοι πολιτικοί θεωρούν τους κατακτητές αδέλφια τους και αν τολμήσεις να πεις πως είσαι περήφανος Έλληνας της Κύπρου σε αποκαλούν ρατσιστή. Έχουν οι βάρβαροι Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά εσύ Έλληνα της Κύπρου ΟΧΙ. Οι Εκκλησιές μας μετατράπηκαν σε τζαμιά και εσύ φορολογούμενε πολίτη μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό του κράτους τα συντηρείς και τα ανακαινίζεις.

ΚΥΠΡΟΣ…Το νησί της Αφροδίτης…Το νησί των Αγίων…

Μαρία Κολιού

Αριστίνδην Υποψήφια Βουλευτής Λεμεσού

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)