Το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, καθώς ο λαός ενωμένος, όρθωσε ανάστημα απέναντι στην Βρετανική αυτοκρατορία, αξιώνοντας την ένωση της Κύπρου με τη μητέρα Ελλάδα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο βρίσκεται πάντα στις επάλξεις του αγώνα, κρατώντας άσβεστη την εθνική και ιστορική μνήμη της πατρίδας μας, τιμώντας το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950. Μπορεί τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης για την επιδημία του Κορωνοϊού να μην επέτρεψαν φέτος την πραγματοποίηση εκδήλωσης, όπως άλλες χρονιές, όμως στελέχη της Παράταξής μας και του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ τοποθετώντας πανό και αναρτώντας σημαίες στα κατά τόπους Γραφεία και σε κεντρικά σημεία των πόλεων.

Απέναντι σε όσους την 7η Απριλίου 2017 υπάκουσαν στις εντολές του κατακτητή και διέγραψαν το Ενωτικό Δημοψήφισμα από τα σχολεία με την υπερψήφιση του νόμου Ακιντζί, το ΕΛΑΜ θα ορθώνει τα εθνικά λάβαρα, στέλνοντας απ’ άκρη σ’ άκρη το μήνυμα ότι η ιστορία δεν παραχαράζεται, δεν ξεγράφεται, δεν εκχωρείται και δεν διαγράφεται στον βωμό της ομοσπονδίας.

Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ.