Η τουρκική προκλητικότητα, τόσο εντός όσο και στις θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κύπρο, καθώς και στο Αιγαίο, εντείνεται επικίνδυνα.

Από την μια έχουμε τις ενέργειες στα Στροβίλια, στον Αστρομερίτη, αλλά και στην περιοχή της Δένειας το Σάββατο, σε συνδυασμό με την μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» που πραγματοποιούν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα συμμετέχουν 102 πολεμικά πλοία, ανάμεσα τους κορβέτες και υποβρύχια. Από την άλλη έχουμε την Κυβέρνηση να τρέχει σε δικοινοτικές συνομιλίες για να καλοπιάσει τον ηγέτη της κατοχής, προσπαθώντας να δημιουργήσει «καλό κλίμα», να προτείνει νέα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης), με αρκετά κόμματα να επικροτούν τις προαναφερόμενες ενέργειες.

Υπό την σκιά των πιο πάνω, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτάται αν οι πολιτικοί μας ηγέτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει εντός και πέριξ της Κύπρου, ή αν βρίσκονται σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν.

Κράτος που δεν σέβεται τον εαυτό του και δεν αντιδρά για να διεκδικήσει τα δίκαια του, κανένας τρίτος δεν θα το σεβαστεί …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)