Κατά την επίσκεψη του ελληνόφωνου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, συναντήθηκε με τον Νίκο Αναστασιάδη, όπου ανάμεσα σε άλλα συζήτησαν για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, που παραχαράσσει την Ιστορία και ξεπουλά στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και παραχωρεί στους Σλάβους την λεγόμενη μακεδονική ταυτότητα, εθνότητα και γλώσσα.

Όπως είπε ο Ν. Αναστασιάδης, «η συμφωνία μαρτυρεί πως όταν υπάρχει θάρρος και πραγματισμός και όταν επικρατεί η λογική αντί του συναισθήματος υπάρχει προοπτική να υπάρξουν και επιτυχείς καταλήξεις σε διενέξεις, που δεν δικαιολογούντο να υπάρχουν».

Συνεχίζοντας δήλωσε ότι «ήταν ένα μεγάλο θέμα που ταλάνιζε την Ελλάδα και τους γείτονες και η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε τέλος σε μια αχρείαστη διαμάχη, ανοίγοντας πόρτες για συνεργασία, ανοίγοντας τον δρόμο για ειρήνη και ανάπτυξη στην περιοχή και δημιουργώντας προοπτικές για δημιουργία μιας σταθερής συνεργασίας». Ενώ πρόσθεσε: «Θέλω να σε συγχαρώ θερμά και να ευχηθώ ό,τι καλύτερο».

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδεικνύει πλήρη αδιαφορία απέναντι στην λαϊκή βούληση, όπως διατυπώθηκε με την παρουσία εκατομμυρίων Ελλήνων στους δρόμους, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ασέβεια απέναντι στην ιστορία της φυλής μας, καθώς από τα βάθη των αιώνων, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Η στάση αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για ακόμη ένα λόγο, καθώς με την ίδια ευκολία που ξέγραψε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, στηρίζοντας την αντεθνική κυβέρνηση Τσίπρα στους χειρισμούς της, παρουσιάζεται έτοιμος να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο στο Κυπριακό και να συμβιβαστεί με μια λύση τουρκικών προδιαγραφών, που θα ξεγράψει την εισβολή και την κατοχή της πατρίδας μας.