Τέσσερις νεκροί και 12 τραυματίες εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά ο απολογισμός μέχρι τώρα, ενώ συνεχίζει να διαφεύγει ο δράστης!

Μία παλιά απειλή του Ισλαμικού Χαλιφάτου έγινε πραγματικότητα σήμερα, αφού ισλαμιστής τρομοκράτης πραγματοποίησε αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε χριστουγεννιάτικη αγορά, χτυπώντας ευθέως μία από τις μεγάλες στιγμές της Χριστιανικής Πίστεως ολόκληρης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πυροβολισμοί με δύο νεκρούς και 12 τραυματίες σημειώθηκαν στο κέντρο του Στρασβούργου, σε χριστουγεννιάτικη αγορά, προκαλώντας την κινητοποίηση των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.

Ανάμεσα στους τραυματίες συγκαταλέγεται και ένας αστυνομικός της ειδικής ομάδας κρούσης Sentinelle, με μέλη της οποίας συναντήθηκε ο δράστης και αντάλλαξε πυροβολισμούς. Από τους τραυματίες, οι οκτώ αναφέρονται, σύμφωνα με τελευταία δημοσιεύματα, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης πυροβόλησε εναντίον ατόμων, ένα εκ των οποίων επιβεβαιώθηκε ότι είναι τουρίστας. Ο τουρίστας δέχθηκε σφαίρα στο στομάχι και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο. Ακόμα πάντως δεν έχει προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των δραστών, αλλά έχει ταυτοποιηθεί σίγουρα ένας.

Γνώριμος των γαλλικών Αρχών ο δράστης – Τον είχαν σε ειδική λίστα παρακολούθησης

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στο κέντρο του Στρασβούργου ήταν γνωστός στις Αρχές για εγκληματικές δραστηριότητες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κριστόφ Καστανέρ.

Ο 29χρονος συγκαταλεγόταν στις λίστες παρακολούθησης, τις λεγόμενες Fiche S, των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι λίστες αυτές περιλαμβάνουν ανθρώπους που παρακολουθούνται για λόγους θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης ή για διασυνδέσεις με ισλαμιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, ο δράστης είναι ένας 29χρονος, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Στρασβούργο.  Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και χειροβομβίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν, ενώ ο ίδιος ύποπτος διέφυγε έχοντας όπλα στην κατοχή του.