Παρά τις τουρκικές προκλήσεις με την εισβολή και αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ, παρά τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών που παραβίασαν το FIR Λευκωσίας, παρά τις προκλήσεις στη νεκρά ζώνη στην Δένεια, παρά τις συνεχείς ανεξέλεγκτες ροές των λαθρομεταναστών που έρχονται από την Τουρκία, παρά την ποιοτική αναβάθμιση των κατοχικών δυνάμεων με τα άρματα μάχης Leopard 2A4, παρά τις προθέσεις για δημιουργία ναυτικής βάσης στα Κατεχόμενα, η Κυβέρνηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει τις απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, από τις Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είμαστε η χώρα που επιθυμεί η Τουρκία να έρθει πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση», την στιγμή που συμβαίνουν τα προαναφερόμενα στην Κύπρο.

Είναι καιρός άπαντες να κατανοήσουν ότι οι πολιτικές της υποταγής, της δουλοπρέπειας, των ικεσιών, του ωχαδελφισμού και του δήθεν εξευμενισμού της Τουρκίας, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Θα πρέπει μέσα από σκληρή, διεκδικητική πολιτική, που θα αξιοποιεί την ισχύ μας ως κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αιτηθούμε τα αυτονόητα και αναφαίρετα δικαιώματα του Κυπριακού Ελληνισμού, την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)