Θλίψη, οργή και αγανάκτηση.

Η Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, που ανακαινίστηκε πρόσφατα, λεηλατήθηκε και βεβηλώθηκε. Με τις εικόνες που εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ πιστοποιείται η διαιώνιση του εγκλήματός του Τούρκου εισβολέα, υπό την μορφή πλέον βεβήλωσης τάφων στην κατεχόμενη Μύρτου.

Η Καμπάνα, βάρους 300 κιλών, κλάπηκε, γεγονός που διαπιστώθηκε πρόσφατα μετά από επιτόπια επίσκεψη κατοίκων της κατεχόμενης Μύρτου.

Ο φωτογραφικός φακός, αδιάψευστος μάρτυρας  του φανατισμού που διακατείχε τους δράστες. Εντός του Ναού βεβηλώθηκαν τα πάντα. Ζημιές στους τοίχους καθώς και συνθήματα.

Ο κοινοτάρχης και οι κάτοικοι βουρκωμένοι βλέπουν το θέαμα και νιώθουν συγκλονισμένοι. Βάζουν το σταυρό τους, κοιτάζουν τον ουρανό και φεύγουν.

Κάθε φορά το ίδιο συναίσθημα, κάθε ναός ο ίδιος πόνος.

Αυτός είναι ο πολιτισμός των αδελφών τους, όπως τους αποκαλούν πολλές φορές, οι οποίοι με την βεβήλωση θεωρούν ότι θα διαγράψουν την ιστορία από τα πανάρχαια ελληνικά μας εδάφη. Αυτούς, είναι που Κυβέρνηση με την συνενοχή των υπολοίπων κομμάτων, αλλά και την ανοχή όλων των Ευρωβουλευτών, εγκρίνουν κονδύλια και στηρίζουν την ενταξιακή τους πορεία στην Ευρώπη. 

Τα λόγια είναι περιττά…