Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε στο εθνικό και θρησκευτικό μνημόσυνο προς τιμή όλων των ηρώων της Επαρχίας Λευκωσίας του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής (2/12) στην Παναγία της Φανερωμένης, στην καρδιά της Λευκωσίας.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κ. Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Γεάδης Γεάδη, ενώ εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, ο συναγωνιστής Σωτήρης Παπακυριακού.

Κατά την διάρκεια του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ, οι λεβέντες του Διγενή αψήφησαν τον θάνατο και θυσιάστηκαν για την Λευτεριά της Κύπρου, με όραμα να δουν την γαλανόλευκη να σκεπάζει απ’ άκρη, σ’ άκρη το νησί. Δυστυχώς σήμερα, λίγες δεκαετίες μετά, στον βωμό της ομοσπονδίας, ορισμένοι επιλέγουν να παραχαράξουν την ιστορία και να λησμονήσουν την θυσία των παλληκαριών. Απέναντί τους όμως θα βρίσκουν πάντα τους περήφανους Έλληνες Εθνικιστές, που δεν ξεχνούν τις θυσίες των προγόνων μας και αγωνίζονται ενάντια σε κάθε “λύση” ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.