Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον περί χρήσης των δεδομένων που παρέχονται στις καταστάσεις ονομάτων των επιβατών (PNR), για πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και σοβαρών εγκλημάτων νόμο του 2018.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, έχει περάσει λανθασμένα στην κοινή γνώμη ότι αν δεν ψηφιστεί, δεν θα έχει εφαρμογή στην Κύπρο το εν λόγω νομοσχέδιο, κάτι το οποίο δεν ισχύει, διότι οι συγκεκριμένες διατάξεις ήδη εφαρμόζονται άτυπα κι αν αυτή την στιγμή φτάσει στα εδάφη της Κύπρου ένας ύποπτος που θεωρείται ότι έχει σχέση με την τρομοκρατία και βρίσκεται στον κατάλογο Ευρωπαίων, Αμερικανών ή Ισραηλινών αρχών, θα συλληφθεί αμέσως, είτε ψηφιστεί, είτε δεν ψηφιστεί από την Βουλή.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι θα στηρίξει τον νόμο, με το σκεπτικό ότι, οτιδήποτε αφορά την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Ευρώπης από τρομοκράτες, είναι κάτι που μας αφορά.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει σε συνεργασία με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες τον νόμο για δίωξη τρομοκρατών και σοβαρών εγκληματιών στα αεροδρόμια, για να εντοπίσει, να συλλάβει και να οδηγήσει στην δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.