Γονέας μαθητή που φοιτά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, απέστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κίνηματός μας φωτογραφικό υλικό από το σχολικό βιβλίο των θρησκευτικών της Γ’ Δημοτικού, που καταδεικνύει την συστηματική προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για να κάνει πλύση εγκεφάλου στις νέες γενιές, προωθώντας την ελληνοτουρκική “φιλία” στον χώρο της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο συγκεκριμένο σχολικό εγχειρίδιο υπάρχει ειδικό κεφάλαιο το οποίο αναφέρεται στην δήθεν ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων πριν την τουρκική εισβολή του 1974.

Θα διδαχθούν άραγε στα σχολεία οι μαθητές για το αιματηρό περιστατικό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1958 στο χωριό Κιόνελι, όπου αδίστακτες ομάδες αιμοβόρων Τουρκοκυπρίων κατακρεούργησαν μέχρι θανάτου οκτώ Κοντεμενιώτες; Γίνεται μήπως αναφορά στα σχολικά εγχειρίδια στα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963; Διδάχθηκε άραγε η μαθητιώσα νεολαία ότι κατά την διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ σκοτώθηκαν 70 Ελληνοκύπριοι από Τουρκοκύπριους επικουρικούς;

Βομβαρδίζουν στοχευόμενα την μαθητιώσα νεολαία της Κύπρου με ασύστολα ψεύδη και μυθοπλασίες, παραχαράζοντας την Ελληνική ιστορία. Επιχειρούν να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις των μελλοντικών πολιτών αυτού του τόπου, ώστε να πραγματοποιήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα δόλια σχέδιά τους, που στόχο έχουν την επίτευξη ομοσπονδιακής «λύσης» στην Κύπρο.

Στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις μεθοδευμένες ενέργειες της εκάστοτε κυβέρνησης που αποσκοπούν στην παραχάραξη της ιστορίας του τόπου μας. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις κόντρα στους παραχαράκτες της ιστορίας μας, ώστε οι νέες γενιές Ελλήνων να διδάσκονται την αληθινή ιστορία του Έθνους μας.