Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), παρευρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (12/11) στην ενημερωτική εκπομπή του Capital, όπου ανέφερε ότι η 12η Νοεμβρίου γράφεται με τα πιο μαύρα γράμματα στην Ιστορία της πατρίδας μας, ως μια ημέρα ντροπής, αγανάκτησης και θυμού, καθώς το οδόφραγμα της θυσίας των Ισαάκ και Σολωμού μετατράπηκε σε οδόφραγμα που θα χρηματοδοτεί την κατοχή και θα αναγνωρίζει το ψευδοκράτος.

Ομάδες ελληνόφωνων, πέρασαν με σκυφτό το κεφάλι δίπλα από την τουρκική σημαία, στο ίδιο σημείο που τον Αύγουστο του 1996, ο λεβέντης με το τσιγάρο στο στόμα σκαρφάλωσε για να κατεβάσει το πανί της σκλαβιάς, αλλά και δίπλα από το σημείο που άφηνε την τελευταία του πνοή ο Τάσος Ισαάκ.

Για πολλοστή φορά ο συναγωνιστής τόνισε ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, όχι δικοινοτική διαφορά, όμως το άνοιγμα κι άλλων οδοφραγμάτων συνεχίζει να υποβαθμίζει το Κυπριακό, εδραιώνει την κατοχή της πατρίδας μας και δικαιώνει τα εγκλήματα πολέμου.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, όλα τα κόμματα και όλες οι κυβερνήσεις δίστασαν να ανεγείρουν μνημείο στον χώρο θυσίας των δύο παλληκαριών και έρχονται σήμερα, 22 χρόνια μετά, να ανοίξουν οδόφραγμα, ασελγώντας με τον χειρότερο τρόπο στην μνήμη τους.

Εν συνεχεία, ο κ. Γεάδη αναφέρθηκε σε άλλη μία δέσμευση του ΠτΔ που αθετήθηκε, καθώς ενώ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε αναφέρει ρητά ότι εάν μαζευτούν πέραν των 8000 υπογραφών από ένα οργανωμένο σύνολο, τότε θα επανεξέταζε την κυβερνητική του πολιτική, κάτι που δεν έπραξε στην περίπτωση των οδοφραγμάτων, όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο κατέθεσε 10000 υπογραφές με αίτημα να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα και να μην ανοίξουν άλλα, μη σεβόμενος για άλλη μια φορά ο κ. Αναστασιάδης την λαϊκή βούληση.