Σήμερα Δευτέρα (12/11), με αφορμή την διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας πάνω από τον χώρο θυσίας των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, μέλη του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ βγήκαν στους δρόμους αναρτώντας διάφορα πανό σε κεντρικά σημεία της Λευκωσίας, διατρανώνοντας με τον τρόπο αυτό την έντονη αντίθεση τους στην διάνοιξη του εν λόγω οδοφράγματος. Επίσης, μέλη του Μετώπου Νεολαίας συγκεντρώθηκαν και στον χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η διάνοιξη του οδοφράγματος, αναρτώντας πανό με την φράση “Το οδόφραγμα της Ντροπής. ΞΕΧΑΣΕΣ; ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ!”.

Πέραν του γεγονότος, ότι η διάνοιξη περαιτέρω οδοφραγμάτων θα έχει ως συνέπεια την οικονομική ενίσχυση και παραχώρηση κρατικής υπόστασης προς το ψευδοκράτος, η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί ύβρη προς τις θυσίες των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, που δολοφονήθηκαν από τους τούρκους τον Αύγουστο του 1996 στο χώρο εκείνο. Οι εγχώριοι ιθύνοντες της βέβηλης αυτής πράξης, θα γραφτούν με τα πιο μελανά γράμματα στην Ελληνική ιστορία.

Άλλες χώρες, τιμώντας τους ήρωες τους, κτίζουν μνημεία σε τέτοιες τοποθεσίες. Το οδόφραγμα της Δερύνειας έπρεπε να ήταν για εθνικό προσκύνημα και όχι οδός που απλά να εξυπηρετεί κάποιους που θέλουν να αγοράσουν κάτι σε χαμηλότερη τιμή.

Εις μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα, εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές, δίνουμε ιερό όρκο ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας, με μοναδικό μας γνώμονα την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στις πατρογονικές του εστίες.

Θα σταθούμε εμπόδιο στους εγχώριους δυνάστες, που χωρίς ίχνος ντροπής, ασελγούν πάνω στην μνήμη των ηρώων μας.