Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην εκπομπή του Capital «Το θέμα της ημέρας» με τον Δημήτρη Σούγλη, όπου αναφέρθηκε ενδελεχώς στις εξελίξεις στο Κυπριακό, παρουσιάζοντας για άλλη μια φορά την θέση του ΕΛΑΜ για απελευθέρωση της πατρίδας μας, που θα επέλθει με μια λύση στα πλαίσια του Ενιαίου Κράτους, η οποία θα εξασφαλίζει και θα προστατεύει την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο έχει καταθέσει από την πρώτη μέρα συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο την δική του πρόταση για το Κυπριακό, στην οποία και επιμένει, ενώ τάσσεται ξεκάθαρα και με σαφήνεια ενάντια σε οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στην αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του ΠτΔ ότι δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από την πορεία λύσης που έχει καθοριστεί από τις συμφωνίες κορυφής του 1977, ο κ. Χρίστου τόνισε ότι αυτό το κράτος έχει χτιστεί πάνω στο αίμα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και των πολεμιστών του 1974 και οφείλουμε να το προστατεύσουμε, αντί να το υποβαθμίζουμε συνεχώς σε κοινότητα και εν τέλει να το καταργήσουμε στον βωμό της ομοσπονδίας.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, με αίτημα να μην ανοίξουν νέα οδοφράγματα και για να κλείσουν όσα είναι ήδη ανοικτά και συντηρούν οικονομικά την κατοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Χρίστου έκανε ανοικτό κάλεσμα σε κάθε Έλληνα της Κύπρου να παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΕΛΑΜ την Παρασκευή 9/11, ώρα 18:30, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση που αντί να στήσει μνημείο στον χώρο θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ασελγεί με τον χειρότερο τρόπο στην μνήμη τους, ανοίγοντας οδόφραγμα, ότι οι ΕΛΑΜίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.