Για ακόμα μια φορά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έκανε τα λόγια, πράξεις, αφού σε διάστημα λιγότερο των τρίων εβδομάδων, μάζεψε χιλιάδες υπογραφές για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, αλλά και την μη διάνοιξη καινούργιων.

Σήμερα, 08/11/18, αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ. Χρίστο Χρίστου, πλαισιούμενος από τον Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνο Παπαγιάννη, τον Αντιπρόεδρο Μάριο Βασιλείου και τον Εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη, κατέθεσε τις υπογραφές στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Βασίλη Πάλμα, ο οποίος αντικαθιστούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την κατάθεση των τριών τόμων, που περιλάμβαναν δέκα χιλιάδες υπογραφές, ο Πρόεδρος του Κινήματος προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις στα ΜΜΕ:

«Παραδώσαμε σήμερα στον υφυπουργό παρά τω προέδρω τις πρώτες 10000 υπογραφές για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) από την είσοδο του στη Βουλή, έχει καταθέσει πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούμε  να σταματήσουμε να χρηματοδοτούμε οι ίδιοι την κατοχή της πατρίδας μας.

Επίσης, μέσα από τα οδοφράγματα αυξάνεται καθημερινά η εγκληματικότητα και αναγνωρίζεται το παράνομο καθεστώς.

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας. Για μας, το συγκεκριμένο οδόφραγμα είναι ο τόπος θυσίας των δύο ηρωωμαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Είναι ένα συμβολικό σημείο στο οποίο θα έπρεπε να στήνουμε ανδριάντες προς τιμήν των ηρώων μας και όχι να ανοίγουμε δρόμους για να στηρίξουμε το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων.

Βασιζόμενοι στις προγραμματικές δηλώσεις του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες, όποιο οργανωμένο σύνολο μαζέψει 8 χιλιάδες υπογραφές, μπορεί να θέσει ενώπιον της κυβέρνησης οποιοδήποτε ζήτημα, ζητούμε από τον ίδιο και τη κυβέρνηση του να επανεξετάσει το συγκεκριμένο θέμα, τόσο σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, όσο και σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου. Οφείλουν να πάρουν θέση και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και επιτέλους να σταματήσουμε την αιμορραγία της κυπριακής οικονομίας προς τα κατεχόμενα, να σεβαστούμε οι ίδιοι το τόπο μας, τους πολίτες μας και την ιστορίας μας.»