Σήμερα στην Επιτροπή Ελέγχου, συζητήθηκε το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε από το κλείσιμο πολλών υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού σε διάφορες ακριτικές και αγροτικές περιοχές της Κύπρου.

Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα, είναι η ωμή παραδοχή του Υπουργού Οικονομικών, που με ύφος χιλίων καρδιναλίων, δήλωσε πως αν ήταν από το δικό του χέρι, θα έκλειναν ακόμα περισσότερα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, αφού τα προβλήματα που δημιουργούνται με το κλείσιμο των υποκαταστημάτων είναι τεράστια, αφού ενισχύουν την αστυφιλία, ενώ ταυτόχρονα επηρεάζουν σημαντικά την ζωή των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά βλέπουμε τις τράπεζες να λειτουργούν αποκλειστικά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, μη λαμβάνοντας υπόψη το λαό. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι τράπεζες αντιμετώπιζαν πρόβλημα, αυτός που επωμίσθηκε το κόστος ήταν ο ίδιος ο λαός.

Γι’ αυτό απαιτούμε από τις τράπεζες να δείξουν κατανόηση και την στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία, ενώ ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι αριθμοί δεν θα σώσουν την κοινωνία. Πρέπει να βρούμε τρόπους επιτέλους, για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο αυτού του λαού, προς όφελος ΟΛΩΝ και όχι των λίγων.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)