Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Omega, όπου σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπογράμμισε την αποτυχία της πολιτικής του συμβιβασμού και των υποχωρήσεων.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη, όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου, να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική στο Κυπριακό, μακριά από την τουρκικών προδιαγραφών ομοσπονδία, με στόχο το ενιαίο κράτος, που θα απελευθερώσει την πατρίδα μας από την κατοχή.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε στην εκστρατεία συλλογής υπογραφών που ξεκίνησε το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, με αίτημα να μην ανοίξουν νέα οδοφράγματα και για να κλείσουν όσα είναι ήδη ανοικτά και συντηρούν οικονομικά την κατοχή. Όπως ανακοίνωσε, οι πρώτες 10000 υπογραφές θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Πέμπτης 8/11.

Στη συνέχεια ο κ. Χρίστου έκανε ανοικτό κάλεσμα σε κάθε Έλληνα της Κύπρου να παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΕΛΑΜ την Παρασκευή 9/11, ώρα 18:30, στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση που αντί να στήσει μνημείο στον χώρο θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, ασελγεί με τον χειρότερο τρόπο στην μνήμη τους, ανοίγοντας οδόφραγμα, ότι οι ΕΛΑΜίτες ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.

Καταλήγοντας, ο κ. Χρίστου δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ΕΛΑΜ θα κατέλθει αυτόνομα, με πλήρες ψηφοδέλτιο, στις επερχόμενες ευρωεκλογές.