Ένα μεγάλο “ΟΧΙ” είπαν οι κάτοικοι του Ζυγίου μαζί με στελέχη του ΕΛΑΜ προς την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων “ανηλίκων” στην Κοινότητά τους. Μετά από απόφαση της Κυβέρνησης, το ιστορικό στρατόπεδο του Λόχου Ορεινών Καταδρομών θα μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, κάτι που έφερε την έντονη αντίδραση των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο.

Σήμερα, υπάλληλοι των Δημοσίων Έργων μετέβησαν στο χώρο με σκοπό να καταγράψουν την κατάσταση του Στρατοπέδου, βρήκαν όμως μπροστά τους τους αποφασισμένους κατοίκους του Ζυγίου καθώς και στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Μέτα από αρκετή ώρα διαπραγματεύσεων, έντονες πιέσεις από το Κίνημά μας προς το Υπουργείο να σεβαστούν το αίτημα της κοινότητας και των κατοίκων της περιοχής, οι υπάλληλοι των Δημοσίων Έργων αποχώρησαν με τη συνοδεία της Αστυνομίας.

Έξω από το Στρατόπεδο που επιχειρείται να γίνει κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, οι κάτοικοι συζήτησαν σε πάρα πολύ καλό κλίμα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος μας Γεάδη Γεάδη, τον επαρχιακό Λάρνακας Σωτήρη Ιωάννου καθώς και τα στελέχη μας από την ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά μας καλούμε τους κατοίκους να συνεχίσουν το δίκαιο τους αγώνα και να είναι βέβαιοι πως θα βρισκόμαστε στο πλευρό τους.