Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα, όπου μίλησε για τις θέσεις του ΕΛΑΜ στο Κυπριακό και τις εξελίξεις μετά την έκθεση Γκουτέρες.

Όπως ανέφερε ο συναγωνιστής, η έκθεση Γκουτέρες δεν κάνει καμία αναφορά στο πρόβλημα του Κυπριακού που είναι η βάρβαρη τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας, αλλά αντιθέτως αφήνει να αιωρείται ότι το Κυπριακό είναι απλά μια δικοινοτική διαφορά. Αυτό, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα των εσφαλμένων κινήσεων όλων όσων κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, καθώς αντί να αναδεικνύουν διεθνώς τις πραγματικές διαστάσεις του Κυπριακού, το υποβιβάζουν, δίνοντας συγχωροχάρτι στην Τουρκία.

Απαντώντας στον Βουλευτή του ΔΗΣΥ, που ανησυχεί όταν ακούγονται απόψεις όπως αυτές του ΕΛΑΜ, υποστηρίζοντας ότι νιώσαμε στο πετσί μας το ενιαίο κράτος το 1960, ο συναγωνιστής του έκανε ένα μικρό μάθημα πολιτικής, όπου ξεκαθάρισε ότι το κράτος του 1960 μπορεί εδαφικά να ήταν ενιαίο, όμως συνταγματικά είχε ξεκάθαρες ομοσπονδιακές δομές που το έκανε δυσλειτουργικό. Ενώ όσο αφορά τον χαρακτηρισμό ουτοπικό, για τις θέσεις του ΕΛΑΜ, ο συναγωνιστής τον αποστόμωσε, λέγοντας ότι ουτοπικό είναι να αναγνωρίζεις τα τετελεσμένα της εισβολής και να δικαιώνεις τα εγκλήματα του Αττίλα, όπως είναι η λύση ΔΔΟ, που δεν εφαρμόστηκε πουθενά στον κόσμο όταν αυτή βασιζόταν σε εθνοτικές και θρησκευτικές διαφορές.