Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με κάθε κατηγορηματικότητα, καταδικάζει μετά βδελυγμίας και καταγγέλλει το ΑΚΕΛ, που είχε ως ομιλητή σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε, τον βασανιστή αιχμαλώτων του 1974 και εγκληματία πολέμου, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Δεν μπορούμε όμως να μην στηλιτεύσουμε και την στάση των αρμοδίων αρχών, που ενώ κατέχουν αδιάσειστα στοιχεία για την συμμετοχή του εγκληματία πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ σε βασανιστήρια και στην εξαφάνιση συγκεκριμένων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων του 1974 από τον αστυνομικό σταθμό Κερύνειας, οι οποίοι αγνοούνταν για αρκετά χρόνια, εν τούτοις, αντί να είναι επικηρυγμένος, του επιτρέπουν να εισέρχεται στις ελεύθερες περιοχές.

Απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, ενώ καλούμε τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να καταδικάσουν την προκλητική στάση του ΑΚΕΛ.

Τέλος, καλούμε το ΑΚΕΛ να τοποθετηθεί επίσημα, αν και δεν τρέφουμε φρούδες ελπίδες, αφού είναι γνωστόν τοις πάσι ότι η «ευαισθησία» και το μένος του περιορίζονται μόνο σε ότι έχει να κάνει με τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)