Δεν μας προξενεί καθόλου εντύπωση το ότι η δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία θα «ξεχαστεί» σε λίγες ημέρες από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ.

Αυτό, άλλωστε, φάνηκε ξεκάθαρα από την… σημασία που έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια (τόσο τα κρατικά όσο και τα ιδιωτικά) στην είδηση αυτή. Με εξαίρεση ένα μόλις κανάλι, η είδηση της δολοφονίας ουσιαστικά υποβαθμίστηκε, καθώς προβλήθηκε μετά την παρουσίαση 4-5 άλλων θεμάτων, κάτι βεβαίως που δείχνει και το… ενδιαφέρον για την υπόθεση αυτή. Στο κάτω-κάτω, ο Κωνσταντίνος δεν ήταν… Ζακ, για να είναι πρώτη είδηση επί σειρά ημερών, για να βγάλει ανακοίνωση ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής, το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας υπεράσπισε την Ελληνική Σημαία στην κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο, όταν εδώ αυτοί οι αναρχοαλήτες που προστατεύει η κρατική εξουσία την καίνε. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν ανέχθηκε την αλβανική προκλητικότητα, όταν η εγχώρια εξουσία ξεπουλά (και) την Μακεδονία ΜΑΣ. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν δέχτηκε την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας από τους απόγονους των αλβανών εκείνων που συντεταγμένα επιτέθηκαν από κοινού στην Χώρα μας μαζί με τους ιταλούς εισβολείς τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940, την ίδια στιγμή που οι ελληνόφωνοι σύγχρονοι Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες παραδίδουν «γη και ύδωρ» στους κάθε λογής επίβουλους της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, Ακεραιότητας και Αξιοπρέπειας. Οι αλβανοί, αφού δολοφόνησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, επιχειρούν τώρα να τον δολοφονήσουν και ηθικά, με μια πραγματικά κατάπτυστη ανακοίνωση του πρωθυπουργού τους Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε:

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο τον θάνατο ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αλβανικής αστυνομία, η οποία το μόνο που έκανε ήταν το καθήκον της, ελάτε να ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε σήμερα καμία ανθρώπινη ζωή από την ανοησία του εξτρεμισμού»!

«Τρελός», «ανόητος», «εξτρεμιστής» ο Γενναίος Βορειοηπειρώτης και βεβαίως η αλβανική αστυνομία «έκανε το καθήκον της»… Και βεβαίως, «ας ευχαριστήσουμε τον Θεό που δεν χάθηκε σήμερα καμία αθώα ζωή», υπονοώντας ότι η ζωή του δολοφονημένου Έλληνα δεν μετράει, γιατί δεν είναι «αθώα». Ντροπή και αίσχος, για τον προστατευόμενο του Ενβέρ Χότζα, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει ξανά το ανθελληνικό μίσος του. Ντροπή και αίσχος, όμως, και για την «ελληνική» κυβέρνηση, που δεν απάντησε όπως έπρεπε στον «εμετό» αυτό του θρασύτατου Έντι Ράμα. Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι ακριβώς ανάλογη με αυτήν του Σολωμού Σολωμού τον Αύγουστο του 1996 στην Κύπρο. Δύο Ελληνόπουλα προέβησαν σε δύο «παράτολμες» κινήσεις σε κατεχόμενα εδάφη, γνωρίζοντας ότι θα τους νιώσουν το σφιχταγκάλιασμα του θανάτου. Δεν δίστασαν και το «πλήρωσαν» με την ζωή τους.

Οι αλβανοί κατακτητές της Βορείου Ηπείρου δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας τόλμησε να υψώσει την Ελληνική Σημαία σε νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στον πόλεμο του 1940. Γι’ αυτό και τον δολοφόνησαν. Δεν μπορούν, όμως, να δολοφονήσουν την Ιστορία, δεν μπορούν να δολοφονήσουν το ποθούμενο των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου για απελευθέρωση από τα τυραννικά δεσμά των Τιράνων, δεν μπορούν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων, καθώς, αργά ή γρήγορα, το όνειρο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και όλων των Βορειοηπειρωτών που είχε είτε επί βασιλείας, είτε επί κομμουνιστικού καθεστώτος, είτε επί «δημοκρατίας» έχασαν την ζωή τους για τα Ελληνικά ιδεώδη, θα γίνει πραγματικότητα και θα οδηγήσει και πάλι την Βόρειο Ήπειρο στην αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας. Κωνσταντίνος Κατσίφας: Αθάνατος!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ