Δυναμική ήταν η παρουσία μελών και στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λεμεσό, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το ηρωικό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά απέναντι στον Ιταλό Εισβολέα στις 28 Οκτωβρίου 1940. Μια μέρα Εθνικής Υπερηφάνειας, όπου οι Έλληνες έδωσαν ένα αγώνα για την Ελευθερία και την Τιμή ολόκληρου του Έθνους.

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων προς τιμή όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Ελευθερία της Ελλάδας το 1940 κατέθεσε ο Επαρχιακός Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου.

Ακολούθως, οι συναγωνιστές μετέβησαν στην μαθητική παρέλαση, όπου μοίρασαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το κοινοβουλευτικό έργο του ΕΛΑΜ, ενώ συνεχίστηκε η περισυλλογή υπογραφών για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι πέρα για πέρα θετική.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας πρέπει να σταλεί με κάθε τρόπο στην Πολιτική Ηγεσία του τόπου, οι οποίοι δήθεν τιμάνε το ΟΧΙ του 1940, όμως εν έτη 2018 προχωράνε σε οδυνηρούς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, τόσο στην Κύπρο, αλλά και στην Μακεδονία. Σήμερα ο Ελληνισμός καλείται να επαναλάβει το ΟΧΙ του Μεταξά, αυτή τη φορά όμως θα απευθύνεται τόσο στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας, αλλά και σε όσους άλλους παραχαράσσουν και επιβουλεύονται την ένδοξη Ελληνική μας ιστορία.