Η 26η Οκτωβρίου 2018 καταγράφεται ως μια από τις πιο ντροπιαστικές μέρες της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού, αφού η συμφωνία για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας αποτελεί το επιστέγασμα του πλήρους εξευτελισμού της αξιοπρέπειας ενός λαού.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την πλήρη και την κάθετη διαφωνία του ως προς της διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας – Απλικίου, όπως ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση Αναστασιάδη – Μουσταφά.

Η συγκεκριμένη συμφωνία για διάνοιξη του οδοφράγματος στο χώρο θυσίας των δύο ηρωομαρτύρων, Ισαάκ και Σολωμού, ΠΡΟΚΑΛΕΙ, αφού είναι σε αυτό το σημείο που ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να πράξουν το ελάχιστο και να τοποθετήσουν ένα μνημείο προς τιμή τους, παρά τα έντονα διαβήματα από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Ντροπή σε όλους σας, μα πιο πολύ σε αυτούς που προχωρούν στην διάνοιξη. Όμως, επειδή υπάρχουν κάποιοι που δεν γονάτισαν, κάποιοι που δεν λύγισαν, κάποιοι που δεν έχασαν την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια τους, σας απαντάμε με τις λέξεις που ήταν γραμμένες στην μπλούζα του Τάσου Ισαάκ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ η μόνη λύση».

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)