Με πάνω από 27% κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο εκλογικός συνδυασμός της Λέγκα, στην αυτόνομη περιφέρεια του Τρέντο. Παράλληλα μεγάλη άνοδο σημείωσε στην κυρίως γερμανόφωνη Αυτόνομη επαρχία του Μπολτσάνο.

Για πρώτη φορά η Λέγκα εκλέγει πρόεδρο στην αυτόνομη Περιφέρεια του Τρέντο και τον ρόλο αυτό θα αναλάβει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Maurizio Fugatti. Ο πρόεδρος του Τρέντο και του Μπολτσάνο θα είναι εκ περιτροπής Προέδροι της περιφέρειας του Τρεντίνο-Άνω Αδίγη.

Η άνοδος του Εθνικιστών Κινημάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι συνεχής και μαζί φέρνουν το μήνυμα της αλλαγής, για μια Ευρώπη των Εθνών και όχι των τοκογλύφων.

Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στην Κύπρο, με την ραγδαία άνοδο που σημειώνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δείχνοντας τον δρόμο της αλλαγής από το παλαιοκομματικό κατεστημένο.

Επί τη ευκαιρία όμως, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), θα πρέπει να εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στον κύριο Fugatti και τους συνεργάτες του και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.