Μια πολύ ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση πραγματοποίησε το Σίγμα σχετικά με το Κυπριακό, με τα ευρήματα να επιβεβαιώνουν ότι το 43% των πολιτών ταυτίζονται με την θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για Απελευθέρωση της Κύπρου μέσω μιας λύσης Ενιαίου Κράτους.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώντας τους συμπατριώτες μας ποια πρέπει να είναι η μορφή λύσης του Κυπριακού, το 43% απάντησε Ενιαίο Κράτος – Απελευθέρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να μην είναι τόσο εμφατικά τα αποτελέσματα, η δημοσκόπηση χώρισε την πιο πάνω απάντηση στα δύο, δίνοντας την εντύπωση ότι το Ενιαίο Κράτος είναι κάτι διαφορετικό από την Απελευθέρωση και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, γεγονός που δεν ισχύει, καθώς μόνο μέσω μιας λύσης στην μορφή του Ενιαίου Κράτους θα Απελευθερωθεί η πατρίδα μας και θα αποχωρήσουν τα κατοχικά στρατεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το 43% των πολιτών που επιθυμούν ως μορφή λύσης την Απελευθέρωση – Ενιαίο Κράτος, εκφράζονται ΜΟΝΟ από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), καθώς ΟΛΑ τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα με την στάση που τηρούν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Εθνικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας στις ομόφωνες αποφάσεις αλλά και στο πρόσφατο κοινό ανακοινωθέν (13/02/17), δίνουν την συγκατάθεσή τους σε μια λύση στην βάση της ΔΔΟ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι 14 χρόνια μετά το εμφατικό ΟΧΙ των Ελλήνων της Κύπρου στο σχέδιο Ανάν, παρά την προπαγάνδα υπέρ της ομοσπονδίας και μιας δήθεν ελληνοτουρκικής «φιλίας», παρά τις απειλές για διχοτόμηση και εθνικά τσουνάμια, παρά την φτωχοποίηση του λαού, οι Έλληνες της Κύπρου σε αντίστοιχα ποσοστά με το 2004, συνεχίζουν να λένε ΟΧΙ στην ομοσπονδία.

Παράλληλα, σε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, διαφαίνεται ότι σύσσωμος ο λαός διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και τις συνεχείς υποχωρήσεις που προβαίνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς το 91% των πολιτών διαφωνεί με την κατάργηση της Κυριακής Δημοκρατίας και την αντικατάσταση του από κάποιο άλλο κρατικό μόρφωμα, κάτι που θα συμβεί μόνο μέσω της ΔΔΟ, όπου η Κυπριακή Δημοκρατία υποβαθμίζεται σε κοινότητα και εξισώνεται με το παράνομο ψευδοκράτος.

Επιπρόσθετα, το 96% των πολιτών διαφωνεί με την παραμονή τουρκικών εγγυήσεων, ενώ το 91% διαφωνεί με την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων, κάτι που εν μέρει η κυβέρνηση αποδέχτηκε ανάμεσα σε άλλα, στις διαπραγματεύσεις στα Ελβετικά θέρετρα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ερωτώντας επίσης τους πολίτες εάν πιστεύουν ότι αυτά που συζητούνται τα τελευταία χρόνια θα οδηγήσουν ή όχι σε λύση του Κυπριακού, μόλις το 21% των συμπατριωτών μας φέρεται να βλέπει λύση και να συμμερίζεται τις τακτικές των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο λαός άρχισε να ξυπνά και να ενστερνίζεται την θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας, μέσω της μοναδικής βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού που είναι το Ενιαίο Κράτος.