Εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Ειρήνη και Επανένωση» και με κεντρικό ομιλητή τον εγκληματία πολέμου Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (20/10) στην νεκρή ζώνη στο Λήδρα Πάλας, 8 συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρευρέθησαν και ορισμένα «κόμματα» του ψευδοκράτους, όπως και οι πρώην πρόεδροι Δημήτρης Χριστόφιας και Γιώργος Βασιλείου.

Χωρίς ίχνος ντροπής η ηγεσία του ΑΚΕΛ με τους παρατρεχάμενούς του, προσκάλεσαν στην εν λόγω εκδήλωση τον αρχιβασανιστή αιχμαλώτων του 1974, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για να μιλήσει για ειρήνη. Υπάρχουν αδιάψευστες μαρτυρίες και τεκμήρια που καταδεικνύουν το ένοχο ρόλο που διαδραμάτισε το πρώην μέλος της TMT, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, τα οποία όχι μόνο κατέχει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.). αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει καταθέσει στην αστυνομία.

Η απαράδεκτη ενέργεια του ΑΚΕΛ και των συνοδοιπόρων του να προσκαλέσουν σε εκδήλωση στις ελεύθερες περιοχές ένα άνθρωπο που ευθύνεται για βασανισμούς και για την εξαφάνιση Ελληνοκυπρίων συμπατριωτών μας, κατά την διάρκεια της βάρβαρης τούρκικης εισβολής του 1974, προκαλεί το λαϊκό αίσθημα, ενώ ασελγεί στην μνήμη των αγνοουμένων συμπατριωτών μας και όσων βασανίστηκαν φρικτά στην Κερύνεια από τον συγκεκριμένο εγκληματία πολέμου.

Το ΑΚΕΛ κατέδειξε για ακόμη μια φορά τις αντεθνικές ιδεοληψίες που πρεσβεύει, δίνοντας συγχωροχάρτι με αυτό τον τρόπο σε ένα στυγνό εγκληματία πολέμου.

Ας σταματήσει επιτέλους το κόμμα της υποτακτικότητας που προσκαλεί εγκληματίες πολέμου στις εκδηλώσεις του, να εξαπολύει ανυπόστατες ύβρεις και κατηγορίες κατά της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αγωνίζεται ανιδιοτελώς για τα δίκαια της πατρίδας και του λαού μας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι προ ολίγων ετών ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ παρέστει μετά από πρόσκληση, σε συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ.