Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/10) στο ΡΙΚ, όπου σχολίασε την έκθεση του Γ.Γ. των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, που επιβεβαιώνει όπως είπε την ανικανότητα της κυβέρνησης να προβάλει διεθνώς το Κυπριακό στις ορθές του βάσεις, που είναι η βάρβαρη εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο συναγωνιστής, η Έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και η μη αναφορά σε εισβολή και κατοχή είναι απότοκο της εσφαλμένης πολιτικής του συμβιβασμού που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, ενώ βαρύτατες ευθύνες βαραίνουν όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Αναλύοντας τις επιπτώσεις μιας λύσης ΔΔΟ, ο συναγωνιστής ξεκαθάρισε ότι θα οδηγήσει την Κύπρο με μαθηματική ακρίβεια στην διχοτόμηση, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΕΛΑΜ, ότι το μοναδικό πλαίσιο λύσης που θα μπορέσει να ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ την ημικατεχόμενη μας πατρίδα είναι το ενιαίο κράτος.

Όσο αφορά την διασύνδεση του Κυπριακού με τα ενεργειακά και το Φυσικό Αέριο, ο συναγωνιστής αναφερόμενος στην αντίδραση της κυβέρνησης, αναπόλησε την γνωστή λαϊκή ρήση «τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν ότι βρέχει», τονίζοντας πως δεν πρέπει να αναμειχθούν τα ενεργειακά θέματα, με τις οποιεσδήποτε εξελίξεις και διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.