Νέο μήνυμα στους Ευρωπαίους τοκογλύφους, αλλά και την Τουρκία, έστειλε από την Μόσχα ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας του πατριωτικού κόμματος Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Σε ό,τι αφορά τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη». Ενώ πάνω στο ίδιο θέμα, με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και την παράνομη κατοχή του 37% της Κύπρου πρόσθεσε:

«Επιβάλλουμε κυρώσεις στην Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα (Τουρκία) η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».

Η δήλωση του Ματέο Σαλβίνι που έχει προκαλέσει τρομερή αίσθηση στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, έρχεται να αναδείξει για άλλη μια φορά την ανυπαρξία της Κυπριακής εξωτερικής πολιτικής. Δυστυχώς, αντί η Κυπριακή Δημοκρατία και οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές να είναι μπροστάριδες στον αγώνα ενάντια στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, παραμένουν άπραγοι, βλέποντας τρίτες χώρες να υπερασπίζονται τα δικά μας εθνικά συμφέροντα.