Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Άλφα, στα άδυτα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων Ερήμης και Πολεμιδιών μπήκαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακάλυψαν πράγματα και θαύματα, σχετικά με φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά την πολύκροτη υπόθεση της ΣΠΕ Αγιας Φυλας η οποία βρίσκεται στις αίθουσες των δικαστηρίων, σειρά πήραν οι ΣΠΕ Ερήμης και Πολεμιδιών. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του αλφα στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν μπει δάνεια πολλών εκατομμυρίων τα οποία φαίνεται να εκδόθηκαν χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε κάποιες των περιπτώσεων έγιναν σε φανταστικά πρόσωπα ή σε πρόσωπα που είχαν αποβιώσει. Οι αρχές έλαβαν ήδη γραπτές καταθέσεις από μέλη των επιτροπών καθώς και από λειτουργούς της ελεγκτικής υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στις δυο περιπτώσεις τα δάνεια ξεπερνούν τα τουλάχιστον 6 εκατομμύρια.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο διερεύνησης που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εντος του επόμενου διαστήματος να προβούν σε συλλήψεις.

Για άλλη μια φορά το κινημά μας επιβεβαιώνεται, καθώς ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μοναδικό κόμμα που τόλμησε να προχωρήσει σε αποκαλύψεις με αποδείξεις και ονόματα για τα όσα συνέβαιναν στον Συνεργατισμό, τόσο στα ΜΜΕ, όσο και από το βήμα της Βουλής.