Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έκανε αισθητή την παρουσία του με πολυμελή αντιπροσωπεία το πρωί της Κυριακής (7/10), τιμώντας τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ Νίκο Ευαγόρου στην γενέτειρά, την Παλώδια.

Ο Νίκος Ευαγόρου έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 5 Οκτωβρίου το 1958, ενώ το άψυχο του σώμα βρέθηκε στο Κάστρο της Φασούλας, εννέα μέρες αργότερα. Άξιο αναφοράς το απόσπασμα χειρόγραφης επιστολής του, που βρέθηκε δίπλα από το άψυχο σώμα του ήρωα. «Βρίσκομαι εδώ, στο καθήκον, πιστός στους νόμους της θρησκείας και της πατρίδας, γιατί με κάλεσε η φωνή της δούλης Κύπρου να αγωνιστώ, να πολεμήσω με τα άλλα παιδιά της για τη Λευτεριά! Ναι, γλυκιά μου πατρίδα. Θα πολεμήσω και θα πεθάνω για τη δικιά σου λευτεριά. Το λέει η πέννα μου, το λένε τα χείλη μου, το λέει η ψυχή μου».

Εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Μάριος Βασιλείου, εκ μέρους του ΕΛΑΜ Λεμεσού ο συναγωνιστής Στέλιος Στυλιανού και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή.

Οι ήρωες ΔΕΝ πέθαναν για την ομοσπονδία!