Παρόλο που η παρουσία των δυο ελληνικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας  δεν είναι άλλο πάρα ένα προεκλογικό τέχνασμα της κυβέρνησης, ένεκα και των επερχόμενων ευρωεκλογών, δεν παύει να γεμίζει με υπερηφάνεια και χαρούμενα συναισθήματα τις ψυχές όσων ακόμα νιώθουν Έλληνες.

Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο, εκτός από το ψευδοκράτος και την τουρκική κυβέρνηση, ενοχλήθηκε και το ΑΚΕΛ, το οποίο δια του στόματος του Εκπρόσωπου Τύπου του θυμήθηκε πάλι την ΕΟΚΑ Β’ και το πραξικόπημα, προφανώς και αυτό για προεκλογικούς σκοπούς καθώς το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει να προτάξει οτιδήποτε άλλο και βουλιάζει σε ποσοστά σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Το ΑΚΕΛ όμως δεν έκανε το ίδιο, όταν στις 20 Ιουλίου τουρκικά μαχητικά παραβίαζαν επί ώρες το FIR Λευκωσίας.

Ευελπιστούμε ότι στην επόμενη στρατιωτική παρέλαση θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και εκτενέστερη παρουσία του ελληνικού στρατού  με leopard και μονάδες ειδικών δυνάμεων ένεκα και της διαχρονικής τουρκικής απειλής που γίνεται μεγαλύτερη λόγο και των φυσικών μας κοιτασμάτων, ενώ ο κύριος Στεφάνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας μπορεί να μοιράζει γαρύφαλλα στους κατακτητές.

 

Μάριος Κωνσταντίνου
Μέλος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου