Την ίδια ώρα που το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση, την ίδια ώρα που βρεθήκαμε μία ανάσα από ένα νέο κούρεμα και ενα επαχθές μνημόνιο η Κυπριακή Δημοκρατία αποδεικνύει πόσο φιλεύσπλαχνο κράτος είναι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία από το 1964 μέχρι σήμερα, η αξία της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται σε Τουρκοκύπριους, σε περιοχές μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία, ούτε τιμολογήθηκε ούτε εισπράχθηκε.

Χωρίς την επιβολή τόκων, ανέρχεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής Ηλεκτρισμού σε 272.500.000 ευρώ.Όπως καταγράφει η Ελεγκτική Υπηρεσία, για το 2017, η αξία της εν λόγω ηλεκτρικής ενέργειας ήταν 500.000 ευρώ και αφορούσε σε κατανάλωση από τουρκοκυπριακά υποστατικά στην περιοχή της Πύλας. Σημειώνεται δε ότι στα εν λόγω υποστατικά, δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι μετρητές της ΑΗΚ και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η καταγραφή και τιμολόγηση της καταναλωθείσας ηλεκτρικής ενέργειας ανά υποστατικό.

Παρά το ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία πρότεινε τρόπους είσπραξης των συγκεκριμένων ποσών, εντούτοις η Κυβέρνηση απάντησε ότι το θέμα είναι πολιτικό!!

Όταν πρόκειται για Τουρκοκύπριους η Κυβέρνηση με την πλήρη ανοχή της αντιπολίτευσης κάνει τα στραβά μάτια και χαρίζει απλόχερα εκατοντάδες εκατομμύρια! Όταν όμως ένας συμπολίτης μας χρωστά κάποιες εκατοντάδες ευρώ, λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης που περιπέσαμε σαν Κράτος, οδηγείται στο Δικαστήριο και από εκεί στη Φυλακή!