Ντροπιαστικές εικόνες από ουρές οχημάτων σχημάτισαν ελληνόφωνοι που μετέβησαν στα κατεχόμενα από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας kibris gazetesi, που δημοσιεύει την πιο πάνω ντροπιαστική φωτογραφία, προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο το βράδυ της Δευτέρας, καθώς χιλιάδες ελληνόφωνοι θέλησαν να περάσουν το βράδυ τους στα κατεχόμενα.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, οι Ελληνοκύπριοι, εκμεταλλευόμενοι την αργία λόγω της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, έσπευσαν στα κατεχόμενα.

Το ίδιο σκηνικό παρουσιάζεται κάθε βράδυ, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι αγανακτισμένοι, καθώς προκαλείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αυτή είναι η κατάντια μας σήμερα, καθώς οι συμπολίτες μας από τι φαίνεται ξέχασαν πως απέναντι βρίσκεται ο κατακτητής, που λεηλάτησε, βίασε, ρήμαξε, σκότωσε και κατέχει δια της βίας των όπλων το 37% της πατρίδας μας. Τεράστιες είναι οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, καθώς με την πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων, επιλέγει να συντηρεί οικονομικά τον κατακτητή και νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της εισβολής.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση αγνόησε την πρόταση που κατέθεσε το ΕΛΑΜ από τον Αύγουστο του 2017 στο Προεδρικό, την οποία θα μπορούσε ακόμη και σήμερα να θέση σε εφαρμογή, αξιοποιώντας παράλληλα και την οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Τουρκία και την πτώση της τουρκικής λίρας, για να κλείσει τα οδοφράγματα και να γύρει το ισοζύγιο δυνάμεων υπέρ μας, αναδεικνύοντας τις πραγματικές διαστάσεις του Κυπριακού, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.