Ο Τούρκος νεοσουλτάνος έχει αποθρασυνθεί τελείως, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική Ελλάδος και Κύπρου.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ρ. Τ. Ερντογάν είπε ότι “όλοι πρέπει να δουν και να γνωρίζουν ότι τίποτα δεν μπορεί να πετύχει σε αυτή την περιοχή χωρίς την Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και γι’ αυτά που είναι σε εξέλιξη γύρω από την Κύπρο και το Αιγαίο“.

Συνεχίζοντας είπε ότι “Αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να κινηθούν χωρίς την Τουρκία -και μάλιστα εναντίον της Τουρκίας- σύντομα θα αντιληφθούν ότι λανθάνονται. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν επιτρέπουμε και σε κανέναν να σφετεριστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Κοιτάζοντας την Ιστορία 1000 χρόνων μας, όλοι θα δουν ότι δεν υπάρχει καμιά θυσία που να μην μπορούμε να την κάνουμε όταν αφορά το μέλλον του κράτους και του λαού μας”.

Με θράσος χιλίων πιθήκων, ο νεοσουλτάνος επαναλαμβάνει τις επεκτατικές του βλέψεις έναντι του Ελληνισμού, θεωρώντας ότι η Κύπρος και το Αιγαίο είναι δικά του χωράφια και για να τα σπείρουμε θα πρέπει πρώτα να τον ρωτήσουμε.

Όσο τέτοιες δηλώσεις μένουν αναπάντητες, άλλο τόσο θα συνεχίζει ο Ερντογάν να προκαλεί θρασύτητα ολόκληρο τον Ελληνισμό. Αποτελεί αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε μια κοινή εθνική εξωτερική πολιτική των δύο Ελληνικών κρατών, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας δίκαια και θα προκαλέσει επιτέλους πλήγματα στην Τουρκία.