Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πληροφορίες που έχουμε λάβει αλλά και αποκλειστικές φωτογραφίες, νέο πλοιάριο λαθρομεταναστών προσέγγισε το Πύργο Τυλληρίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος που μετέφερε μετανάστες προσέγγισε τον κατεχόμενο Λιμνίτη, αποβίβασε τους μετανάστες και αποχώρησε ανενόχλητο.

Με την προσάραξη του πλοίου, οι λαθραίοι μετανάστες προχώρησαν με τα πόδια προς τις ελεύθερες περιοχές  και κατευθύνθηκαν προς τον Κάτω Πύργο.

Όπως μας ενημερώνουν, οι παράνομοι μετανάστες είναι 25 άντρες, 2 γυναίκες και 6 παιδιά και οδηγήθηκαν από τις κατοχικές αρχές στην νεκρά ζώνη όπου παρελήφθησαν από τα Ηνωμένα Έθνη για να πορευθούν ακολούθως στις ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Κάτω Πύργου Τυλληρίας, κ. Κλεάνθους οι λαθρομετανάστες οι οποίοι έφτασαν με πλοιάριο από την Τουρκία φέρονται να έδωσαν έκαστος σε Τούρκους διακινητές ταρίφα το ποσό των 3200 δολαρίων για να τους φέρουν στην Κύπρο.

Τι και αν ο υψηλότερος αριθμός αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά σε σχέση με τον πληθυσμό για το 2ο τρίμηνο του 2018 από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση καταγράφηκε στην Κύπρο, σύμφωνα με την Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, εν τούτοις φαίνεται να μην απασχολεί τόσο την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Από την πρώτη μέρα ίδρυσης μας, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίσαμε την αναγκαιότητα να χαραχθεί μεταναστευτική πολιτική, ενώ εδώ και αρκετό καιρό τονίσαμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή, γι’ αυτό και ως Κίνημα ζητήσαμε επιτακτικά να πραγματοποιηθεί Εθνικό Συμβούλιο.

Παρ’ όλα αυτά δεν εισακουστήκαμε με αποτέλεσμα να πνίγουν την Κύπρο με παράνομους μετανάστες, με την βοήθεια ακόμα και του ΟΗΕ, που παρέλαβε τους λαθρομετανάστες από τις κατεχόμενες περιοχές και τους έδωσε στις ελεύθερες περιοχές.

Κάποιοι ας δώσουν εξηγήσεις και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.