Ενώ η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αποσύρει τον άθλιο και ταυτόχρονα απαράδεκτο χάρτη που κατέθεσε στα ελβετικά θέρετρα με την συνενοχή όλων των υπολοίπων κομμάτων, η απαίτηση της, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι η επαναφορά του χάρτη που απέσυρε ο Μουσταφά Ακιντζί μετά το ναυάγιο στο Κρανς Μοντάνα.

Να θυμίσουμε ότι η κατάθεση των χαρτών έγινε από την κυβέρνηση, μετά από διαβούλευση στην Ελβετία με το Εθνικό Συμβούλιο, όπου ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ΔΕΝ συμμετείχε. Δηλαδή η Κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα έδωσαν την συγκατάθεση τους, ώστε να μην επιστρέψουν ποτέ στα σπίτια τους πέραν των μισών προσφύγων, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία, παραχώρησαν δια παντός τα κατεχόμενα μας εδάφη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα προς όλα τα πολιτικά κόμματα, ότι πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι στην Κύπρο το 37% της γης μας δεν είναι υπό τ/κ διοίκηση, αλλά εδώ και 44 χρόνια κατέχονται παράνομα, όπως αναφέρουν και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα οποία καταλύουμε με την κατάθεση χαρτών.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι ότι ΟΛΟΙ μαζί, παρά τις κατ’ επίφαση διαφωνίες τους για σκοπούς εσωτερικής κατανάλωσης, παραχωρούν γη και ύδωρ στον κατακτητή.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)