Επειδή έχει κυριαρχήσει, σκόπιμα, στην επικαιρότητα η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά τις αποφυλακίσεις, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, αφού κάποιοι επιλέγουν να παραπληροφορούν το κοινό.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), πως, ότι ψηφίσαμε, το πράξαμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που οδηγήθηκαν στην φυλακή για μικροοφειλές προς το δημόσιο.

Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν αλλότρια συμφέροντα επιλέγουν να παραπληροφορούν, γι’ αυτό οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η νομοθεσία δεν προβλέπει ονομαστικό κατάλογο, αντιθέτως διορθώνει μια στρέβλωση η οποία υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό που ψηφίστηκε έγινε για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση που σημειωνόταν μέχρι την εξέταση του αιτήματος, η οποία πολλές φορές πρακτικά ακύρωνε την δυνατότητα για υπό όρους πρόωρη αποφυλάκιση.

Αντιθέτως, η απόφαση για αποφυλάκιση ή όχι ανήκει αποκλειστικά στη διακριτική ευχέρεια του αρμοδίου Συμβουλίου των Κεντρικών Φυλακών, το οποίο αποφασίζει πως θα χειριστεί την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, θέτοντας τους όρους, ενώ μόνο το Προεδρικό μπορεί να εγκρίνει χάρη για αποφυλάκιση.

Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επεξεργάζεται πρόταση με την οποία όσοι εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν διασπάθιση δημοσίου χρήματος, σκανδάλων, είχαν ευθύνη για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, υποθέσεις παιδεραστίας, φόνων και διάφορα άλλα σοβαρά εγκλήματα, να μην τυγχάνουν καμίας εξαίρεσης, αλλά να εκτίουν πλήρως την ποινή τους.

Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε την αδιαφορία που επέδειξαν όλοι οι δημοσιογράφοι, όταν ΟΛΑ τα πολιτικά κόμματα ΠΛΗΝ του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ψήφιζαν σε πλήρη σύμπλευση νόμους για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα στην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών, με πρόσφατο παράδειγμα την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για φορο-απαλλαγές στην ακίνητη περιουσία των κομμάτων, όπως συμβαίνει με τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Κανείς δημοσιογράφος, δεν επέδειξε την ίδια σπουδή, όταν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τόλμησε να ξετυλίξει το κουβάρι των αποκαλύψεων, προχωρώντας σε αποκαλύψεις, με αποδείξεις και ονόματα, από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό του Συνεργατισμού.

Τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες μέρες από την Διερευνητική Επιτροπή για τον Συνεργατισμό, επιβεβαιώνουν κάθε λέξη, μέχρι και το τελευταίο γράμμα, από όσα ΜΟΝΟ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αποκάλυψε, αλλά κανείς εκ των δημοσιογράφων και των διωκτικών αρχών, δεν έχει την τόλμη να ασχοληθεί, υποβαθμίζοντας ταυτόχρονα από την επικαιρότητα.