Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζΔύο Ελληνοκύπριους, έναν 25χρονο και ένα 47χρονο συνέλαβαν ενωρίτερα οι κατοχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για πατέρα και γιο από τη Σωτήρα, οι οποίοι γύρω στις 7.00 το απόγευμα πέρασαν στη νεκρή ζώνη για να επισκεφτούν το πατρικό τους σπίτι που βρίσκεται στα Στροβίλια.

Όπως ανέφερε η σύζυγος του 47χρονου, λίγη ώρα αργότερα της τηλεφώνησε ο γιός της και την ενημέρωσε πως συνελήφθησαν από τούρκους στρατιώτες και ότι τη Δευτέρα θα οδηγηθούν σε ψευδοδικαστήριο της Αμμοχώστου.

Κατόπιν έγινε καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό της Δερύνειας και ενημερώθηκαν, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα Ηνωμένα Έθνη.”

Την ίδια στιγμή που δεν τολμά ο Πρόεδρος να αρθρώσει λέξη για τα όσα έχει προκαλέσει η Τουρκία στην Κύπρο και στα όσα συνεχίζει να πράττει, το μακρύ χέρι της Τουρκίας στην Κύπρο, το κατοχικό έκτρωμα μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει κατοχή.

Δεν φταίει κανείς, αλλά οι αδέξιες πολιτικές που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις με την συμπαράσταση όλων των κομμάτων, που κατάφεραν να υποβαθμίσουν το Κυπριακό και να παρουσιάσουν το κατοχικό μόρφωμα ως μια ισότιμη οντότητα, αποδεχόμενοι την εκπροσώπηση τους διεθνώς.

ΝΤΡΟΠΗ!