Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) βρέθηκε και σήμερα (28/9) δυναμικά στο πλευρό των κατοίκων της ακριτικής κοινότητας των Λυμπιών έξω από την πρώην Συνεργατική Τράπεζα κατά την τελευταία ημέρα λειτουργίας της, όπως έπραξε το Σάββατο (15/09/18), αλλά και την Τετάρτη (19/09/18), έξω από το κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στηρίζει με πράξεις και όχι κούφια λόγια τους κατοίκους των Λυμπιών για να παραμείνει ανοικτή η μοναδική τράπεζα της κοινότητας.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην σημερινή διαμαρτυρία των κατοίκων της κοινότητας έλαμψαν δια της απουσίας τους όλα τα πολιτικά κόμματα, που παρά το γεγονός ότι είχαν προσκληθεί, επέλεξαν την δροσιά του κλιματιστικού στα γραφεία τους, μιας και αυτή την φορά δεν υπήρχαν τηλεοπτικά συνεργία στον χώρο. Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τους κατοίκους της κοινότητας και από τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο για την δυναμική παρουσία του στο πλευρό των Λυμπιών.

Το στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος και κάτοικος του χωριού, Γιώργος Χαραλάμπους, κατά τον χαιρετισμό του κάλεσε όλους τους κατοίκους της κοινότητας σε εγρήγορση και συνεχή αγώνα στους δρόμους, για να υπερασπιστούν με θάρρος και τόλμη τα συμφέρονται των Λυμπιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τεταρτη 26 Σεπτεμβρίου στα Πολιτικά Γραφεία του ΕΛΑΜ μεταξύ του Προέδρου του Κινήματος και αντιπροσωπείας των κατοίκων της κοινότητας των Λυμπιών, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστου απέστειλε επιστολή προς την διεύθυνση της Ελληνικής Τράπεζας, διαβιβάζοντας το δίκαιο και απόλυτα λογικό αίτημα των κατοίκων των Λυμπιών, για αναστολή του κλεισίματος του μοναδικού υποκαταστήματος τράπεζας στην ακριτική κοινότητα. Κάλεσε επίσης την Ελληνική Τράπεζα, αν και είναι ιδιωτικός οργανισμός, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί, με κοινωνική ευαισθησία, αντιλαμβανόμενοι ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί.

Ο σεβασμός απέναντι στους πολίτες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ στην επιστολή, θα πρέπει είναι εκ των ων ουκ άνευ, καθώς οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οδηγήσει την ακριτική κοινότητα σε μαρασμό και εν τέλει στον θάνατο.