Στη ψεσινή συνεδρία της ΦΕΠΑΝ συζητήθηκε το θέμα της αντίδρασης των φοιτητών ως προς την ραγδαία αύξηση των ψηλών ενοικίων στην περιοχή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Θέση της παράταξής μας είναι πως θα πρέπει η Φοιτητική Ένωση να αποτελέσει πρωτοπόρος στο συγκεκριμένο ζήτημα και να αναλάβει άμεση δράση ως προς την επίλυσή της. Είναι απαράδεκτο φοιτητές να διακόπτουν τη φοίτησή τους λόγω αδυναμίας εξεύρεσης κονδυλίου για ενοικίαση διαμερίσματος.

Ως εκ τούτου καταθέσαμε πρόταση ώστε η ΦΕΠΑΝ να κινηθεί ανεξάρτητα από την ΠΟΦΕΝ και να συναντηθεί με εκπροσώπους κομμάτων και όλες τις αρμόδιες αρχές ενώ προτείναμε το ζήτημα να τεθεί και στις αρχές του Πανεπιστημίου ώστε να ενημερωθούμε για το που βρίσκεται χρονικά η κατασκευή της Β’ Φάσης των Εστιών.

Επίσης το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζήτησε την εξέταση του θέματος στην Βουλή των Αντιπροσώπων αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λεμεσού, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τις προτάσεις που παρουσιάσαμε εδώ και αρκετό καιρό:

1) Οριοθέτηση και αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόταση την οποία έχουμε καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων από τις 11 Ιουλίου του 2017 και όμως δεν έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα
2) Προσθήκη συντελεστή σε υφιστάμενα οικιστικά κτίρια.
3) Εύκολη αλλαγή άδειας χρήσης σε υφιστάμενες κατασκευές για οικιστική χρήση.
4) Ρύθμιση του φαινομένου βραχύβιας μίσθωσης καταλυμάτων για τουριστικούς σκοπούς (Airbnb), για το οποίο γίνεται ήδη συζήτηση στην Βουλή των Αντιπροσώπων
5) Ευκολότερη πρόσβαση σε δανεισμό για στέγαση από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για νέους.
6) Επίδομα ενοικίου για φοιτητές και χαμηλόμισθους.

Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)