Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατοίκων της κοινότητας των Λυμπιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) με τον Πρόεδρο κ. Χρίστο Χρίστου και άλλα στελέχη του Κινήματος, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις τους σε σχέση με την αντίρρηση τους για το κλείσιμο του τελευταίου τραπεζικού υποκαταστήματος.

Με το πέρας της συνάντησης ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Γεάδης Γεάδη, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι:

«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δηλώνει ξεκάθαρα, για ακόμα μια φορά, ότι στηρίζει τους κατοίκους των Λυμπιών για να παραμείνει ανοικτή η μοναδική τράπεζα της κοινότητας, ούτως ώστε να μην οδηγηθεί η συγκεκριμένη κοινότητα στον μαρασμό και εν τέλει στον θάνατο.

Υποστηρίζουμε το αίτημα τους γιατί είναι καθόλα λογικό και δίκαιο.

Το Κίνημά μας θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων των Λυμπιών, όπως έπραξε άλλωστε και στις δύο άλλες διαμαρτυρίες που πραγματοποίησαν, το Σάββατο (15/09/18), έξω από το υποκατάστημα της πρώην Συνεργατικής στα Λύμπια, αλλά και την Τετάρτη (19/09/18), έξω από το κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας,

Ευελπιστούμε να επικρατήσουν λογικότερες σκέψεις και επιτέλους οι αρμόδιοι να αντιληφθούν ότι οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Ως εκ τούτου επιβάλλεται να στηριχθεί η ακριτική κοινότητα των Λυμπιών με όλα τα μέσα.»

Επιπλέον, στην κοινή δήλωση η κ. Αναστασία Τουμάζου, αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου των Λυμπιών, ευχαρίστησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αλλά και την στήριξη που παρείχε εξ αρχής με την συνεχή και δυναμική του παρουσία στις διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν, σε σχέση με τα δίκαια αιτήματα της κοινότητας να μην προχωρήσει η Ελληνική Τράπεζα στο κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας του χωριού.

Όπως ανέφερε, η απόφαση για οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος στις 28 Σεπτεμβρίου είναι εσφαλμένη και απάνθρωπη, αγνοώντας μάλιστα το γεγονός ότι τα Λύμπια υποφέρουν μέχρι σήμερα από τις επιπτώσεις της Τουρκικής Εισβολής, δυσκολεύοντας αφάνταστα τους 3000 κάτοικους της κοινότητας, αλλά κυρίως τους ηλικιωμένους.