Δυναμική ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του Ανδρέα Γεωργίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (23/9) στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Διερώνας της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο Ανδρέας Γεωργίου ήταν 16 χρονών όταν άφησε την τελευταία το πνοή σε μαθητική διαδήλωση της ΕΟΚΑ, όντας στην πρώτη γραμμή της Διαδήλωσης. Δολοφονήθηκε άνανδρα από Βρετανούς στρατιώτες, οι οποίοι χωρίς δισταγμό πυροβόλησαν θανάσιμα ένα 16χρονο μαθητή.

Εκ Μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου, στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γεάδης Γεάδη, εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας το στέλεχος του κινήματος Πέτρος Αυγουστή, εκ μέρους της Τοπικής Ομάδας πρωτοβουλίας Διερώνας ο συναγωνιστής Μόδεστος Γεωργίου, ενώ στεφάνι κατέθεσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Φοίβος Αλκιβιαδης.

Οι ήρωες της ΕΟΚΑ έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, με όραμα μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική. Σήμερα όμως, 62 χρόνια μετά, στον βωμό της ομοσπονδίας οι πολιτικάντηδες επιλέγουν να ξεγράψουν τον αγώνα και τον σκοπό της ΕΟΚΑ. Οι Έλληνες Εθνικιστές, με φάρο και οδηγό την θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, θα συνεχίσουν ακμαίοι τον αγώνα ενάντια σε κάθε «λύση» ομοσπονδίας, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.