Τελέστηκε σήμερα (16/9), το πρώτο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής Ηρακλή Αγαθοκλέους, στον Άγιο Τύχωνα της Επαρχίας Λεμεσού. Ο Λεβέντης του 286 ΜΤΠ, πολέμησε γενναία και έπεσε ηρωικά μαχόμενος απέναντι στον πάνοπλο εισβολέα στην περιοχή της Σκυλλούρας, υπερασπιζόμενος την Ελευθερία της Κύπρου. Τα οστά του Ηρακλή Αγαθοκλέους εντοπίστηκαν στο ύψωμα «Λαπάτσα» της κατεχόμενης Σκυλλούρας και ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με την μέθοδο του DNA.

Έντονη ήταν η παρουσία του ΕΛΑΜ στην γενέτειρα του Γενικού Οργανωτικού του Κινήματος, Γιώργου Ηρακλέους, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στον τάφο του ήρωα εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστου Χρίστου. Στεφάνια κατατέθηκαν επίσης εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας από τον συναγωνιστή Πέτρο Αυγουστή, της Ε.Ο. Λεμεσού από τον συναγωνιστή Μαρίνο Φιλοκύπρου, της Τοπικής Ομάδας πρωτοβουλίας Άγιου Τύχωνα από τον συναγωνιστή Περικλή Στυλιανού, αλλά και από τον Δημοτικό Σύμβουλο ΕΛΑΜ Λεμεσού Φοίβο Αλκιβιάδη.

Αποτελεί χρέος μας να τιμάμε όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι το μαύρο καλοκαίρι του 1974, συνεχίζοντας στον δρόμο που χάραξαν, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.