Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/9) στον Στρόβολο και πιο συγκεκριμένα στη λεωφόρο Σταυρού, με πυροβολισμούς και καταδίωξη οχήματος με πινακίδες του ψευδοκράτους, στο οποίο επέβαιναν καταζητούμενα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μηχανοκίνητο περίπολο το οποίο βρισκόταν στη λεωφόρο Σταυρού εντόπισε ύποπτο όχημα με πινακίδες του ψευδοκράτους. Οι ύποπτοι, μόλις αντιλήφθηκαν το περιπολικό προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή προς τη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Παρά τις αλλεπάλληλες σημάνσεις, το ύποπτο όχημα συνέχισε την τρελή του πορεία, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν το όχημα, οι αστυνομικοί έριξαν τρεις προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα, χωρίς ωστόσο το όχημα να σταματήσει.

Σε κάποια στιγμή το όχημα έφτασε σε αδιέξοδο. Ακολούθως, από αυτό εξήλθαν πέντε νεαρά πρόσωπα, τα οποία τράπηκαν σε φυγή.

Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας μετέβησαν στη σκηνή, για εξετάσεις στο όχημα που εγκατέλειψαν οι πέντε. Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν εργαλεία διάρρηξης, ένας σιδερένιος λοστός και γάντια εργασίας. Από εξετάσεις που έγιναν και βάσει μαρτυρίας που εξασφαλίστηκε, το όχημα συνδέεται με δυο 24χρονους Τουρκοκύπριους καταζητούμενους, για τους οποίους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για διάρρηξη και διερευνώμενη υπόθεση ληστείας στο Πέρα Χωριό και παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου, αδικήματα που διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

Η πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων έχει οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, με το χθεσινό περιστατικό να επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το κίνημά μας, που από το 2008 επιμένει να διατρανώνει την θέση του για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Πέραν από τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, τα ανοικτά οδοφράγματα αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή εγκληματικότητας, θέτοντας σε καθημερινό κίνδυνο τους πολίτες.