Αισθητή ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ανδρέα Παντελίδη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης στην Λεμεσό, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου 1962. Ο 22χρονος τότε αγωνιστής της ΕΟΚΑ, έμεινε μέχρι τέλους πιστός στον όρκο του και στο όραμα της Ενώσεως, πληρώνοντας με την ζωή του το αναφαίρετο δικαίωμα της αντίθετης άποψης.

Δυστυχώς, εδώ και δεκαετίες η δολοφονία του αγωνιστή της ΕΟΚΑ θάφτηκε στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, με τρόπο δόλιο, ούτως ώστε να μην έρθουν ποτέ στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία και οι δήθεν άγνωστοι ένοχοι του εγκλήματος.

Στον ανδριάντα του ήρωα, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γεάδης Γεάδη.

Η παρουσία εκπροσώπων του κόμματος που ξεπούλησε το όραμα της Ενώσεως με την ψήφο του στην Βουλή, καταργώντας την διδασκαλεία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος από τα σχολεία και καθημερινά συνδιαλέγεται με τον κατακτητή, αμαυρώνει την μνήμη του Ανδρέα Παντελίδη ο οποίος δολοφονήθηκε διότι δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τίποτα λιγότερο από την Ένωση.

Οι Ήρωες ΔΕΝ Πέθαναν για την Ομοσπονδία!