Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα που αναδημοσιεύονται στα ΜΜΕ και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κατοχικό καθεστώς ετοιμάζεται να αναγείρει δύο σημαντικά «αναπτυξιακά έργα» πλησίον του οδοφράγματος της Δερύνειας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την οικονομική εκμετάλλευση της πολυσυζητημένης διάνοιξης του οδοφράγματος πάνω από τον χώρο θυσίας των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Μέμνονα (βορειοανατολικά) του οδοφράγματος, οικοδομούνται εδώ και κάποιους μήνες δύο πολύ σημαντικά έργα. Το ένα αφορά πρατήριο υγρών καυσίμων, «μαμούθ» για τα κυπριακά δεδομένα, αφού θα διαθέτει 15 αντλίες εξυπηρέτησης, μίνι μάρκετ και καφετερία. Παράλληλα, στην ίδια περιοχή, Τούρκοι επιχειρηματίες προωθούν την ανέγερση πολυώροφου πολυκαταστήματος, στο οποίο θα διατίθενται υποδήματα και ρούχα διεθνών φιρμών, οικιακά είδη και μάλλον και είδη τροφίμων. Όσον αφορά τα ρούχα και τα υποδήματα, είναι ευκόλως εννοούμενο ότι θα πρόκειται για τα γνωστά είδη μαϊμού που παράγονται στην Τουρκία παράνομα και λανσάρονται σε όλη την Ευρώπη και στα κατεχόμενα.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιωνόμαστε πανηγυρικά, καθώς η διάνοιξη των οδοφραγμάτων αιμοδοτούν οικονομικά την κατοχή, με τις κατοχικές αρχές, όπως έπραξαν και σε άλλες περιπτώσεις, αξιοποιούν πλήρως το ολέθριο σφάλμα της κυβέρνησης για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, με σκοπό να δημιουργήσουν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, κτυπώντας τους μικροεπιχειρηματίες και τους καταστηματάρχες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, με κίνδυνο τον πλήρη αφανισμό τους σε διάστημα λίγων μηνών.

Σε ολόκληρη την Κύπρο είναι ορατά σε καθημερινή βάση τα προβλήματα που δημιουργούνται από το καθεστώς των ανοικτών οδοφραγμάτων, καθώς χιλιάδες πολίτες μεταβαίνουν από και προς τα κατεχόμενα σε καθημερινή βάση, με ολέθρια αποτελέσματα τόσο στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

Πάγια θέση μας είναι το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, για να πάψει επιτέλους η οικονομική ενίσχυση του Αττίλα.