Άλλη μία εκλογική διαδικασία ήρθε να προσθέσει προβλήματα στους ευρωπαίους γραφειοκράτες των Βρυξελών, που βλέπουν το στημένο παιχνίδι τους να καταρρέει με πάταγο.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Σουηδίας να… «ανταμείψει» τους πολιτικάντηδες, φιλελεύθερος και μαρξιστές, για τα δεινά που υπέστη όλα αυτά τα χρόνια από την παράνοια της παγκοσμιοποίησης και της «πολιτικής ορθότητας», που πρόσταζε στα εγκλήματα των «προσφύγων» να διώκονται τα θύματα αν αντιδράσουν.

Έτσι, οι Σουηδοί Εθνικιστές πραγματοποίησαν μία εντυπωσιακή άνοδο από το 12,9% στο 17,6%, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο τον σχηματισμό κυβέρνησης από τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία – προφανώς – έχουν προκαταβολικά αρνηθεί την προοπτική συνεργασίας με τους Εθνικιστές.

Η κεντροαριστερή και η κεντροδεξιά συμμαχία, αποτελούμενες από τέσσερα κόμματα η καθεμία, διατήρησαν την πρωτοκαθεδρία, όμως δεν κατάφεραν να αποσπάσουν την απόλυτη πλειοψηφία, γεγονός που θα ρίξει τις μάσκες του σουηδικού πολιτικού συστήματος, προωθώντας περαιτέρω τους Εθνικιστές.

Άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα οδηγείται στην αναγέννηση, με ένα πατριωτικό – εθνικιστικό κίνημα να δίνει τον ρυθμό για την έξοδο του πολιτικαντισμού από την Ευρώπη.

Η Ευρώπη αφυπνίζεται και γυρνά την πλάτη του στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, με τους πολίτες πλέον να στρέφονται μαζικά προς τις εθνικές δυνάμεις.