Επιχείρηση του Γραφείου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στην καρδιά της Λευκωσίας και συγκεκριμένα δίπλα από την αμερικανική πρεσβεία.

Η Αστυνομία εκτελεί από το πρωί της Παρασκευής (07/09) εντάλματα έρευνας σε διαμέρισμα που ενοικιάζει πρόσωπο αραβικής καταγωγής, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Έγκωμη, αλλά και στην οικία του εν λόγω ατόμου.

Οι πρώτες πληροφορίες μας κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση, την οποία χειρίζονται με τον δέοντα τρόπο οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί μεγάλος αριθμός i-pad και σκληρών δίσκων υπολογιστών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν έγγραφα και φωτογραφίες. Εξετάζεται κατά πόσον όλα αυτά τα στοιχεία έχουν να κάνουν με δράση ομάδων τζιχαντιστών.

Το εν λόγω πρόσωπο ισχυρίζεται ότι τα γραφεία που διατηρεί στο κτήριο που γειτνιάζει με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, λειτουργούν ως ινστιτούτο, ωστόσο, τα μέχρι στιγμής ανευρεθέντα οδηγούν σε άλλα συμπεράσματα.

Το εν λόγω πρόσωπο έχει διαβατήριο χώρας της Δύσης, ωστόσο, είναι αραβικής καταγωγής και οι κινήσεις του έχουν τραβήξει την προσοχή των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εξ ου και έγιναν αιτήματα από την Αστυνομία για έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, τα οποία και εγκρίθηκαν.

ΠΗΓΗ