Ότι ξέχασαν το 2004 με την εφαρμογή του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής έρχεται να προσθέσει σήμερα το κράτος των ανοικτών οδοφραγμάτων. Μετά από διευκρίνηση του κανονισμού πλέον επιτρέπεται η δυνατότητα μεταφοράς φαρμάκων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές, την ίδια ώρα που πλέον επιτρέπεται και η μεταφορά μικρής ποσότητας γεωργικών προϊόντων.

Φαίνεται πως η οικονομική κρίση στα κατεχόμενα έχει ευαισθητοποιήσει ιδιαίτερα την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία προσπαθεί να βρει κάθε τρόπο να ενισχύσει την οικονομία των κατεχομένων, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα στον κάθε ένα να μεταβεί στις καταπατημένες περιουσίες μας και να κάνει ακόμη περισσότερα ψώνια.

Άλλωστε ήταν πριν από λίγους μήνες όταν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ) προειδοποιούσε ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τα φαρμακεία στα κατεχόμενα πληρούν τις προδιαγραφές ορθής φύλαξης και συντήρησης των σκευασμάτων, τα οποία διαθέτουν στους ασθενείς, ενώ σίγουρα δεν τυγχάνουν ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισημαίνει περαιτέρω ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν οι φαρμακοποιοί στις κατεχόμενες περιοχές έχουν τύχει της κατάλληλης εκπαίδευσης ή κατέχουν τίτλο σπουδών για να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα και τονίζει ότι στην κατεχόμενη Κύπρο απουσιάζει πλήρως ο οποιοσδήποτε μηχανισμός ο οποίος θα επέτρεπε τον έλεγχο και θα διασφάλιζε την ποιότητα και τη γνησιότητα των  φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Ακόμη μία απαράδεκτη κίνηση από τους κυβερνώντες που νομιμοποιεί τον κίνδυνο προς τους ασθενείς. Δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: ΑΜΕΣΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ! ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣΥ ώστε να παταχθεί το πιο πάνω φαινόμενο!