Την Παρασκευη(31/08) στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου στην Λευκωσία, προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω του μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονταν στην λωρίδα η οποία οδηγεί προς τις κατεχόμενες περιοχές. Όπως πληροφορηθήκαμε, πολλοί από τους Ελληνοκύπριους που περίμεναν στην σειρά, μετέβηκαν στα πρατήρια καυσίμων των κατεχομένων.

Δυστυχώς η άρνηση της σημερινής Κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων για άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, δίνει την δυνατότητα σε αρκετούς συμπολίτες μας να μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές, είτε για να εφοδιάσουν τα οχήματα τους με καύσιμα, είτε για να ψωνίσουν, χρηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο τους κατακτητές της πατρίδας τους. Το έχουμε τονίσει πολλάκις πως η πολιτική «των ανοικτών οδοφραγμάτων» έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πατρίδα μας, αφού πέραν της οικονομικής ενίσχυσης που παραχωρούμε εμείς οι ίδιοι προς τους κατακτητές, χαρίζουμε επίσης κρατική υπόσταση προς το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων.

Αντί να εκμεταλλευτούμε την πρόσφατη κρίση της τούρκικης λίρας που επέφερε την συρρίκνωση της οικονομίας του παράνομου καθεστώτος, παίρνοντας επιτέλους την οριστική απόφαση για κλείσιμο των οδοφραγμάτων με στόχο την περεταίρω κατάπτωση της οικονομίας του ψευδοκράτους, αντ’ αυτού η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού αποφάσισε τη διάνοιξη ακόμη δύο οδοφραγμάτων. Οι επανειλημμένες εισηγήσεις και γραπτές προτάσεις που καταθέσαμε στο Εθνικό Συμβούλιο, για απεμπλοκή μας από τις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθούμε εδώ και δεκαετίες στο Κυπριακό και την χάραξη μιας νέας διεκδικητικής πολιτικής, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν.

Ευελπιστούμε ότι η κυβέρνηση θα αντιληφθεί επιτέλους τις αρνητικές συνέπιες που προκαλεί η «πολιτική των ανοικτών οδοφραγμάτων», πράττοντας τα δέοντα, με στόχο την επίτευξη των Εθνικών μας συμφερόντων.

Δέστε το βίντεο που ακολουθεί:

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!